Aug 3, 2007

Της Παρασκευής

Επειδή τα προηγούμενα χρόνια μας θύμιζαν συνεχώς την προσφορά του Παναθηναϊκού και κατά δεύτερο λόγο της ΑΕΚ, σε βαθμούς στην Ελλάδα, ας δούμε από ποια θέση ξεκινάνε φέτος οι Ευρωπαίοι :

42. Ολυμπιακός.........39.215
47. Παναθηναϊκός......38.215
88. ΑΕΚ...................22.215
115. Πανιώνιος.........14.215
116. ΠΑΟΚ...............14.215
136. Άρης................11.215
143. Αιγάλεω...........10.215
156. Ηρακλής............8.215
160. Ξάνθη...............7.215
165. Λάρισα..............6.215

Η κατάταξη της UEFA γίνεται σύμφωνα με τους βαθμούς που έχουν μαζέψει οι ομάδες την τελευταία πενταετία.

Aug 2, 2007

Της Πέμπτης

Η αξία του Νέρι για να μην μπερδευόμαστε, είναι δεδομένη, όπως δεδομένη είναι και η ποδοσφαιρική μας αγάπη στο ταλέντο του, γιατί δεν νομίζω να έχει κάνει κανένας μας παρέα με το Νέρι.

Με αυτά όμως που δηλώνει εδώ κι εκεί ο Καστίγιο, επιβεβαιώνεται το ορθό της κίνησης του Ολυμπιακού να τον πουλήσει. Εκτός βέβαια του οικονομικού σκέλους… γιατί το να αρνηθεί Ελληνική ομάδα 16 εκ. ευρώ για παίχτη της, μόνο αν διεκδικούσε το Γκίνες ηλιθιότητας, θα δικαιολογούσε την κίνηση.

Από ‘κει και πέρα αυτός δεν ήταν, που πριν λίγο καιρό και κατά τη διάρκεια του Copa America, όταν και του παραφούσκωσαν τα μυαλά, δήλωνε ότι θέλει να πάει σε μεγαλύτερη ομάδα, ότι ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να του σταθεί εμπόδιο στην πραγματοποίηση των ονείρων του, ότι θέλει να παίξει κάποια στιγμή στη Ρεάλ και άλλες τέτοιες σχετικές δηλώσεις που απαξίωναν έμμεσα την μέχρι πρότινος ομάδα του ;

Γιατί με αυτές της δηλώσεις ήταν σαν να έλεγε… «εδώ είμαι ελάτε να με πάρετε».

Ταυτόχρονα ο πατέρας του, δεν έχανε στιγμή να διαφημίζει το γιό του, να προσδιορίζει την τιμή του, όπως επίσης και να αναφέρει συνεχώς ότι έχει μεγάλες προτάσεις από πολλές ομάδες.

Τα πράγματα όπως φαίνεται, δεν ήρθαν όπως τα περίμεναν.
Δεν ήρθαν δλδ οι μεγάλες προτάσεις από μεγάλες ομάδες και βρέθηκε ο Ολυμπιακός να πρέπει να πληρώσει τη νύφη.
Ο Νέρι ήθελε να πάρει από τον Ολυμπιακό τα τριπλάσια και παραπάνω χρήματα απ’ ότι έπαιρνε, χρήματα που πολύ πιθανόν να έπαιρνε από ομάδα που θα τον αγόραζε πληρώνοντας τον Ολυμπιακό 13-15 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει.
Τέτοια ομάδα όμως δεν βρέθηκε… οι απαιτήσεις όμως του Νέρι παρέμειναν ίδιες.
Ο Ολυμπιακός δλδ θα έπρεπε να πληρώσει ένα συμβόλαιο ανάλογο αυτής της τιμής πώλησης, που όμως ποτέ δεν ήρθε.

Και δεν νομίζω να είχε πρόβλημα ο Νέρι όσο αφορά την αξία του, αν για παράδειγμα πήγαινε στη Βαλένθια με κόστος μεταγραφής 8 εκ. εισπράττοντας τα 2 αυτός (25%) και τα 6 ο Ολυμπιακός και παίρνοντας κι ένα συμβόλαιο 1,6 – 1,7εκ., αντί για το 20εκ. που πήγε η μεταγραφή στη Σαχτάρ και τα 2,2 – 2,3 που πήρε τώρα.

Έτσι καταλήγω στο συμπέρασμα ότι και να έμενε ο Νέρι με τα χρήματα που του πρόσφερε ο Ολυμπιακός, το παράθυρο στο κεφάλι του είχε ήδη ανοίξει και είχε αρχίσει να κάνει και πολύ ρεύμα. Έτσι θα ήταν καθαρά θέμα χρόνου, να αρχίσουν οι μουρμούρες και να έχουμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς σαπουνόπερες στο λιμάνι.

ΥΓ. μήπως η ομολογουμένως άδικη αντιμετώπιση που είχε ο Νέρι στο παρελθόν από κάποιους προπονητές του, είχε να κάνει και με τα πολλά κολλητιλίκια που είχε με παίχτες star της ομάδας, που δημιουργούσαν συχνά πολλά προβλήματα στους προπονητές τους με τη συμπεριφορά και τη γλώσσα τους και με star που έβαζαν την πάρτη τους πάνω από την ομάδα ;

Συμπεριφορές που όπως φαίνεται και τώρα, τις αφομοίωσε καλά και ο ίδιος …