Aug 24, 2007

Της Παρασκευής

Ας δούμε για λίγο τους δύο μονομάχους…

Από την μια ο Ολυμπιακός έχει πάρα πάρα πάρα πάρα πολλά προβλήματα στην άμυνα.
Στο κέντρο οι παίχτες του δεν έχουν “δέσει” ακόμα, αφού ο Γκαλέτι με τον Λεντέσμα είναι νέοι και έχουμε και την απουσία του Τζόλε, ο οποίος από ανεπαρκής πέρσι, έγινε φέτος πιο πολύτιμος από όλες τις φετινές μεταγραφές.
Στην επίθεση τα πράγματα είναι χλομά, με εξαίρεση το τελευταίο παιχνίδι, που δεν αποτελεί κριτήριο, δεν είχαμε εύκολο γκολ. Ο Λούα Λούα που κάτι έδειξε, είναι πολύ πιθανό να αλλάξει θέση και να πάει στα αριστερά. Ποιος λοιπόν θα βάλει γκολ ο Κοβάσεβιτς ;

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός κεντάει… στην άμυνα δεν περνάει τίποτα, ούτε καν ο άνεμος. Ο Βύντρα ανεβασμένος γιατί φεύγει Γερμανία, ο Γκούμας μένει αλλά είναι πιο έτοιμος και σίγουρος από ποτέ, ο Φύσσας καλύτερος και πιο γρήγορος στα 34 απ’ ότι ήταν στα 24, για τους δύο ξένους κεντρικούς αμυντικούς (Σαριέγκι & Εναρκαρίρε) τα λόγια είναι περιττά, τελικό UEFA ο ένας, Primera Division ο άλλος.
Στο κέντρο ότι και να πούμε είναι ιεροσυλία, αφού το ήδη καλύτερο κέντρο της Ελλάδας από πέρσι, έγινε ακόμα καλύτερο με την προσθήκη του “δεν γυρίζω στην Ελλάδα” Καραγκούνη. Του παίχτη του οποίου η φανέλα βρίσκεται κρεμασμένη στο Μεάτσα και που στην Μπεμφίκα, ακόμα κλαίνε από την φυγή του. Αν δίπλα του τώρα προσθέσουμε τον Μάτος, με τις δίμετρες μπαλιές του, τον Τσίολη, τον Νίνι, τον Λεοντίου, τον Δημούτσο που θέλει εκδίκηση για το 1-4 και το Ρομέρο… τι μπορεί να πει κανείς ; μακάρι να έπαιζαν 16 παίχτες για να χώραγαν όλοι.
Στην επίθεση… Εντιογέ και τέλος.

Μετά τα παραπάνω όπως καταλαβαίνετε… βοήθα Παναγιά μου… ας μας λυπηθεί ο Θεός + + + + + + +

-θα μας λυπηθεί άραγε ο Παναθηναϊκός την Κυριακή ή θα συνεχίσει και πάνω απ’ τα τέσσερα ;

-Αυτός ο Έμπεντε δεν κάνει στην ΑΕΚ ; ο τερματοφύλακας που ψάχνει να πάρει, θα είναι καλύτερος από τον Μορέτο που τον πήρε και τον πληρώνει για πρώτο ;

-άκουσα από ρεπόρτερ της ΑΕΚ, ότι ο Μορέτο δουλεύει πολύ κάθε μέρα έτσι ώστε να γίνει καλύτερος και να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα περισσότερο, αφού μέχρι τώρα δεν έχει πείσει. Να υποθέσω λοιπόν, ότι αν συνεχίσει έτσι για κανά δυο χρόνια ακόμα, τότε θα μιλάμε για τον καλύτερο τερματοφύλακα στον κόσμο.

Aug 22, 2007

Της Τετάρτης

Πάλι εδώ…

Με αφορμή την χθεσινή συνέντευξη τύπου του Λεμονή για το νέο Ολυμπιακό…

Με όσους φίλους μου Ολυμπιακούς έχω μιλήσει, καθώς και όσους έχω ακούσει σε ραδιοφωνικές εκπομπές να καταθέτουν την άποψη τους για την ομάδα, όλοι σχεδόν σε ένα συντριπτικό ποσοστό, αναγνωρίζουν ότι φτιάχνεται μια καινούργια ομάδα στην οποία έχουν έρθει πολλοί καλοί παίχτες από καλά πρωταθλήματα που είναι σαφώς καλύτεροι από αυτούς που έφυγαν.
Επίσης αναγνωρίζεται ότι ομάδα πλήρωσε και πάρα πολλά λεφτά για της μεταγραφές αυτές, λεφτά που δεν τα έχει δώσει άλλη ελληνική ομάδα μέχρι τώρα και που δύσκολα θα δώσει και στο μέλλον.
Ακόμα οι περισσότεροι συμφωνούμε, ότι η ομάδα δεν είναι υποχρεωμένη θα ξοδέψει όλα τα λεφτά που πήρε από την πώληση του Καστίγιο ΤΩΡΑ, αλλά να γίνει μια σωστή διαχείριση από την οποία κερδισμένη να βγει η ομάδα, έστω και στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους.
Και όπως είναι λογικό όλοι σχεδόν λέμε, ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή για να δέσει λίγο η ομάδα, καθώς ομάδα με τόσες μεταγραφές που να προορίζονται για την ενδεκάδα δε γίνεται σε δύο μήνες, όσο και να προσπαθούν έμμεσα να μας περάσουν μερικοί.

Υπομονή βέβαια, που κατά την γνώμη μου δεν θα πρέπει να εξαντληθεί μέχρι την παρέλαση.

Λογικό για μένα είναι που δεν γίνεται και κουβέντα για το Champions League. Ας σκεφτούμε μόνο ότι φέτος είμαστε στο 4ο group δυναμικότητας με το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι κεκλισμένων των θυρών και με καινούργια ομάδα.
Το αναφέρω αυτό γιατί πολλοί θα το ξεχάσουν το Σεπτέμβρη και τότε η μουρμούρα πουλάει.

Αυτό σε γενικές γραμμές είναι το κλίμα που αντιλαμβάνομαι να επικρατεί στις τάξεις των γαύρων.
Κλίμα που ακολουθούν και τα μέσα (εφημερίδες & ραδιόφωνο) για να μην χαλάσουν το χατίρι του πελάτη, αλλά που με έμμεσους τρόπους καλλιεργούνε και περνάνε ακριβώς το αντίθετο.

Για παράδειγμα ας δούμε το ντέρμπι…

Ο 3ος Παναθηναϊκός με 17 βαθμούς διαφορά από τον πρώτο Ολυμπιακό στο προηγούμενο πρωτάθλημα, με μικρές αλλαγές στο ρόστερ του, ενισχυμένος με τον Καραγκούνη και τους άλλους “παιχταράδες” που έφερε, με ποιο δεμένη ομάδα από τον θρύλο και με δεδομένη τη στέρηση των προηγούμενων ετών, παίζει στην έδρα του χωρίς αντίπαλους φιλάθλους στη κερκίδα.
Άκουσε κανείς να τίθεται θέμα Πεσέιρο σε περίπτωση ήττας ;
Άκουσε κανείς να αναφέρεται κάτι σχετικό με τον πράσινο προπονητή σε περίπτωση ήττας ;
Τι διαφοροποιεί το Λεμονή που του “τα έχουν” κάνει τσουρέκια, από τον “μην αγγίζεται” Πεσέιρο ;
Φαντάζομαι ότι όλοι καταλαβαίνουμε…

Γι’ αυτό κατά τη γνώμη μου πρέπει να δείξουμε υπομονή και εμπιστοσύνη στην ομάδα και τον προπονητή και να τους κρίνουμε όλους στο τέλος.

Προσοχή !!!
Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα βρεθούν και πάλι όπως συνηθίζεται, πολλοί καλοθελητές που θα “προσπαθήσουν” και θα “θελήσουν” το καλό της ομάδας και της τσέπης τους.

Θυμόμαστε όλοι νομίζω τη πρώτη χρονιά του Μπάγιεβιτς όταν και τότε χτίζαμε μια καινούργια ομάδα…
Τη Φερετσβάρος την θυμάται κανείς ;
Είμαι σίγουρος όμως, ότι όλοι θυμούνται την μπάλα που έπαιξε ο Θρύλος δύο χρόνια μετά…

Λογική και ψυχραιμία απ’ όλους μας λοιπόν !!!

ΥΓ. μπορεί να φανταστεί κανείς το Λεμονή, να κάνει την αλλαγή θέσης του Ενσαλίβα που έκανε ο Φερέρ σε τόσο κρίσιμο ματς Champions League ;
Θα ζούσε άραγε τώρα…( ? )
Δεν βαριέσαι μωρέ… βλακείες σκέφτομαι… με έπιασε κι ζέστη…