May 26, 2007

Του Σαββάτου

-με τόσες αποχωρίσεις που έχουμε από τους τρεις μεγάλους, έχω μεγάλη περιέργεια να δω τι ομάδες θα φτιάξουν για τη νέα σαιζόν. Μακάρι να δούμε κάτι καλύτερο…

-αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί ο Παναθηναϊκός δεν ανανέωσε με τον Μουνιόθ.
Είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι ο Μουνιόθ δεν πρόσθεσε τίποτα παραπάνω στον Παναθηναϊκό (εκτός από τον Νίνι), από ότι θα πρόσφερε ο Μπάκε ή ο Βέλιτς, αν έμεναν εκείνοι στον πάγκο.
Αλλά…
Από την στιγμή που έχεις βρει έναν προπονητή Ισπανό, όχι της πλάκας, τον έχεις φέρει στη μέση της σαιζόν, δεν του έχεις δώσει τίποτα από αυτά που σου έχει ζητήσει και από την στιγμή είσαι διατεθειμένος να κάνεις ριζικές αλλαγές στην ομάδα (και πάλι), νομίζω ότι ο Μουνιόθ δικαιούταν μια ευκαιρία για να δουλέψει με το δικό του πλάνο και με της δικές του επιλογές.
Και αν υποθέσουμε ότι δεν του έβγαινε η δουλειά, πόσο χειρότερος θα μπορούσε να ήταν ο Παναθηναϊκός από ότι ήταν φέτος ;
Τώρα για άλλη μια χρονιά ξεκινάει από το μηδέν η ομάδα. Με καινούργιο προπονητή και καινούργιους παίχτες. Ώσπου να μάθει ο ένας τον άλλο και καλή δουλειά να γίνει, το τρένο το πιθανότερο θα είναι να έχει φύγει και πάλι.
Και μόλις φεύγει το τρένο, αρχίζει η μουρμούρα για τον προπονητή, τους παίχτες και τον πρόεδρο. Ο κάθε πολύξερος παλαίμαχος να λέει το μακρύ του και το κοντό του, η εφημερίδες να κάνουν το άσπρο μαύρο και οι οπαδοί να ωρύονται στα ραδιόφωνα για το πλάγιο που κέρδισε ο Ολυμπιακός στη σέντρα και από το οποίο προήλθε μετά από τρία λεπτά το γκολ. Γιατί μπορεί αυτοί να μην έχουν ομάδα, αλλά ευνοείτε και ο Ολυμπιακός και για αυτό, παρόλα τα χάλια τους, δεν μπορούν να τον φτάσουν.

Ευτυχώς για μας, τα λάθη επαναλαμβάνονται.

May 25, 2007

Της Παρασκευής

-ο Ριβάλντο γιατί αργεί να πει το ναι στην ΑΕΚ ;
Αφού δεν χρειάζεται να αλλάξει περιβάλλον για την οικογένεια του, όπως υπολόγιζε και δεν ψάχνει και για περισσότερα λεφτά αφού δεν τον ενδιαφέρει το οικονομικό.

-βλακεία του Ζουνίνιο και του Μακελελέ που ανανέωσαν με Λιόν και Τσέλσι αντίστοιχα.
Όταν το μετανιώσουν θα είναι αργά.

-όλοι οι ποδοσφαιριστές κάποιες φορές τραυματίζονται… υπάρχει και ο Δέλλας που κάποιες φορές παίζει μπάλα.

-στο μπάσκετ τα καταφέραμε και ισοφαρίσαμε σχετικά άνετα, αλλά με τους καραγκιόζηδες στην κερκίδα, ούτε τις νίκες μας δεν μπορούμε να χαρούμε.

-αυτούς τους καραγκιόζηδες πρέπει να βρει τρόπο να διώξει ο Αγγελόπουλος, για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να ενισχύσει την ομάδα όλη την σαιζόν και όχι μόνο στα ντέρμπι.
Και εννοώ και οικονομικά, αφού η προσπάθεια από την διοίκηση γίνεται και αναγνωρίζεται.

May 24, 2007

Της Πέμπτης

-πρώτα απ’ όλα, πολλά συγχαρητήρια στην Μίλαν.Με μεγάλη διαφορά από την δεύτερη, η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια.

-από ‘κει και πέρα, σαν τελικός, προσωπικά δεν θα έλεγα ότι με ενθουσίασε από αυτό που είδα.
Σίγουρα δεν ήταν ο καλύτερος τελικός που έχουμε δει αλλά ούτε και ο χειρότερος.
Αγωνιστικά δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να θυμάσαι εκτός από τις δυο τρίπλες του Κακά και του Αλόνσο. Τα μεγάλα ονόματα των ομάδων δεν βρέθηκαν και στην καλύτερη τους μέρα για να δούμε το κάτι παραπάνω… φάσεις πολλές δεν έγιναν για να συγκινήσουν τον κόσμο και γενικά μου φάνηκε άχρωμο το ματς.
Στο τέλος που μείωσε η Λίβερπουλ και άναψαν λίγο τα αίματα κάτι πήγε να γίνει, αλλά μια ο και καλά τραυματισμός του Γκατούζο, μια τα τρία λεπτά καθυστερήσεων, μια η αλλαγή που έγινε σε αυτό το διάστημα και μια ο διαιτητής που βιαζόταν να φύγει και σφύριξε πιο νωρίς, μας στέρησαν έστω και για λίγο το ενδιαφέρον.

-ο Ιντζάγκι βγαίνει αλλαγή πριν την λήξη και από κάτω από το όνομα του γράφει 9.935m.
Ακριβώς όσο χιλιόμετρα τρέχουν τα δικά μας αμυντικά χαφ σε δύο Κυριακές και μετά βγαίνουν οι προπονητές τους και λένε ότι τα παιδιά είναι κουρασμένα και γι’ αυτό δεν απέδωσαν.

-τους Άγγλους τους είδατε στο τέλος ;
Αντί να βρίζουν τον Μπενίτεθ για τα λάθη του, τον Τζέραρντ που δεν προσπάθησε περισσότερο, την διοίκηση που δεν έκανε μεταγραφές το καλοκαίρι, αντί να τους βρίζουν όλους μαζί γιατί η ομάδα δεν έκανε τίποτα φέτος, αντί να σπάσουν τα καθίσματα του γηπέδου επειδή χάσανε, αντί να φύγουν πριν την απονομή…
Τραγουδούσαν τον ύμνο της ομάδας τους όταν ήταν πίσω στο σκορ με 2-0, δεν έφυγε κανένας πριν την λήξη, αποθέωσαν τους παίχτες τους στο τέλος και παρακολούθησαν όλοι, την Μίλαν να σηκώνει την κούπα.
Α, τους βλάκες…

-το κακό είναι ότι η Μίλαν έφτασε τα 7 κύπελλα πρωταθλητριών και απομακρύνθηκε κι άλλο από τον Ολυμπιακό.

-κάποιος θα πρέπει να πει στις οπαδικές φυλλάδες, ότι κάτι τέτοιες μέρες καλό είναι, πρώτο θέμα να είναι το γεγονός που ασχολείται όλοι η Ευρώπη και όχι οι παπαριές που μας φλομώνουν κάθε μέρα.

-πολλά συγχαρητήρια και στη ομάδα πόλο του Ολυμπιακού για την πρόκριση στο Final Four.
Δεύτερη νίκη επί της Χονβεντ εκτός έδρας με το ίδιο σκορ (11-9). Άντε μπας και δούμε καμιά Ευρωπαϊκή διάκριση.

May 23, 2007

Της Τετάρτης


And good luck Liverpool !!!

May 22, 2007

Της Τρίτης

-επιτέλους αύριο έχουμε τον τελικό του Champions League.
Μπορεί βέβαια να μην συμμετέχει ο Ολυμπιακός και να χάνει σε λάμψη, αλλά ένας τελικός είναι πάντα τελικός όποιος κι αν παίζει.

-έχουν βγάλει γλώσσα οι Ιταλοί ή μου φαίνεται ;

-μα καλά τα ονόματα του Μακελελέ, του Ζουνίνιο, του Σαχά και άλλων δεν ντρέπονται που τα γράφουν ;

-εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, πάμε για τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας στην επόμενη κλήρωση του Champions League.
Αν τώρα σκεφτούμε, ότι τις προηγούμενες φορές η τέταρτη ομάδα του ομίλου μας, περνούσε στο UEFA, έχουμε πολλές πιθανότητες πρόκρισης.
Στο UEFA εννοείτε…

May 21, 2007

Της Δευτέρας

-στο μπάσκετ, έχει δει κανένας την ομάδα να παίζει με κάποιο σύστημα ;
ή οτιδήποτε που να μοιάζει με σύστημα ;

-δεν επιτρέπεται δυο φορές να έχεις την τελευταία επίθεση και τις δύο να κάνεις λάθος και μετά να θέλεις να λέγεσαι σοβαρή ομάδα.
Δεν είναι ότι χάθηκαν, αλλά ο τρόπος που χάθηκαν.

-υπήρχε περίπτωση να ήταν ο Παναθηναϊκός στη θέση του Ολυμπιακού χθες και να έχανε το παιχνίδι ;

-γράφει σήμερα ο «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ» :
Τουνζάι… Δήλωση του μάνατζερ του φωτογραφίζει τον θρύλο «Έχουμε συμφωνήσει με ευρωπαϊκή ομάδα…»
Η φερόμενες σαν ενδιαφερόμενες... Αρσεναλ, Ιντερ, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Βιγιαρεάλ, Μάντσεστερ Σίτι, και Λιόν, σε ποια ήπειρο παίζουν ;

May 20, 2007

Της Κυριακής

-σήμερα χάσαμε μια πολύ καλή ευκαιρία να πάρουμε το διπλό στο Αλεξάνδριο και μαζί και το πλεονέκτημα έδρας.
Κατά την γνώμη λάθος η επιλογή να πάρει την τελευταία επίθεση της παράτασης ο Βασιλόπουλος, όταν έχεις τον Χαρίση σε μεγάλη μέρα και σουτέρ όπως Μσιγιάουσκας και ο Ντόμερκατ.
Κατά τ' άλλα τουλάχιστον σήμερα, το παλέψαμε το παιχνίδι.