Jun 9, 2007

Του Σαββάτου

-βασικά θέλω όλα τα παιχνίδια των τελικών του μπάσκετ, να γίνουν με κόσμο και στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ.
Αλλά από ‘κει και πέρα μην τρελαθούμε και τελείως.
Ο Ολυμπιακός κατά τη διάρκεια της χρονιάς έπαιξε χωρίς κόσμο γιατί ακούγονταν υβριστικά συνθήματα, έπαιξε χωρίς κόσμο γιατί έπεσαν αντικείμενα στον αγωνιστικό και μόνο για την στάχτη που έπεφτε από τα τσιγάρα δεν τιμωρήθηκε.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι γενικά ο Ολυμπιακός τιμωρείται πολλές φορές απολύτως δίκαια αλλά και πολλές φορές για ψήλου πήδημα και πολύ χαλαρά μάλιστα.

Χθες είχαμε δυο αποφάσεις…

Στην μια τιμωρήθηκε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Δανίας, για έναν φίλαθλο που μπήκε στο γήπεδο και προσπάθησε να επιτεθεί στο διαιτητή στο 89ο λεπτό, του αγώνα με τη Σουηδία.
Και στη άλλη ένας φίλαθλος του Παναθηναϊκού άνοιξε το κεφάλι του μάνατζερ του Ολυμπιακού με ένα κέρμα στο τέλος του αγώνα.

Και στις δύο περιπτώσεις, το γενικότερο κλίμα στην κερκίδα ήταν υποδειγματικό και κόσμιο.

Οι ποινές για τις δυο αυτές περιπτώσεις ;

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εκτός από το ότι κατοχύρωσε τον αγώνα, όπως αναμενόταν, στη Σουηδία με 3-0, επέβαλε πρόστιμο ύψους 61.000 ευρώ στους Δανούς, που παράλληλα υποχρεώνονται να δώσουν τα τέσσερα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους για την προκριματική φάση σε έδρα που θα βρίσκεται 250 χιλιόμετρα μακριά από την Κοπεγχάγη.

Και στην άλλη…

Με πρόστιμο ύψους 17.400 ευρώ και δύο επιπλήξεις για το κέρμα που χτύπησε τον Σταύρο Ελληνιάδη αλλά και για τα υβριστικά συνθήματα, τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή ο Παναθηναϊκός.

Και στις δύο περιπτώσεις ΈΝΑΣ ήταν ο μαλάκας.

Καλό λοιπόν θα ήταν, οι δημοσιογράφοι να κάνουν την πάπια και να μην παίζουν με τη νοημοσύνη μας.

Για το μπάσκετ καλό είναι να παίξει με κόσμο ο Παναθηναϊκός, αλλά μην κάνουμε και το άσπρο μαύρο. Αν την Κυριακή βρεθεί άλλος ένας μαλάκας Ολυμπιακός και ανοίξει το κεφάλι του Ιτούδη τι θα γίνει ;

Αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία για δείξουν, ότι μέσα σε ένα γενικότερο καλό κλίμα, τη μαλακιά ακόμα και του ενός, θα την πληρώνει η ομάδα.

Έτσι οι διοικήσεις θα αναγκαστούν να σφίξουν τα λουριά “του υπέροχου κόσμου τους” για να μην επαναληφθεί αυτό ξανά και στο καπάκι να έτρεχε και το μαλάκα στα δικαστήρια, για διαφυγόντα κέρδη. Θα σου έλεγα εγώ μετά όταν θα έβγαινε το μπουγιουρντί, αν θα ξαναπετούσε κανείς τίποτα στο γήπεδο.

Αλλά χθες δυστυχώς αντί να πάει στο δικαστήριο ο μαλάκας, πήγε ο πρόεδρος για να κλαφτεί και να καλύψει την μαλακία του μαλάκα.

Γι’ αυτό λοιπόν λέω, ας το αφήσουν να περάσει στο ντούκου και μην αγωνιούν να μας πείσουν ότι ήταν σωστή η απόφαση.

Άιντε μπράβο…

Jun 8, 2007

Της Παρασκευής

-άκουγα χθες για τις μεταγραφές στην Ευρώπη.
Αναφέρθηκαν λοιπόν, στις πέντε μέχρι στιγμής μεταγραφές της Μπάγερν, που έχουν στοιχίσει περίπου 60 εκ. ευρώ και ότι ενδέχεται να ολοκληρώσουν και αυτές των Μπουλαρούζ της Τσέλσι, και Κλόζε της Βέρντερ.
Σκεφτόμουν λοιπόν τι κρίμα που αυτές οι μεταγραφές, συνέπεσαν με αυτές τις ΑΕΚ και πρέπει τώρα να περιμένουν, να ολοκληρώσουν τον γύρο του κόσμου πρώτα οι μεταγραφές της ΑΕΚ για να πάρουν μετά σειρά και αυτές της Μπάγερν.
Για την ομάδα μου άκουσα ότι οι μεταγραφές της, θα ξεκινήσουν τον γύρο του κόσμου προς τα τέλη Ιουλίου.

-τελικά ο Παναθηναϊκός δεν πήρε τον Ελβετό τερματοφύλακα αλλά τον Πολωνό. Κρίμα… μετά από τόσο κόπο μας είχαν πείσει.

-στον Ολυμπιακό μετά τον Ρόμενταλ, ώρα είναι να μας πουν ότι έχουν stand by και τον Ρικέλμε και ότι απλά ψάχνουν μήπως βρουν κάτι καλύτερο της τελευταίας στιγμής. Δεν πάμε καλααααα……

-αν το κέρμα που έπεσε στο κεφάλι του Ελληνιάδη του έκανε σοβαρότερη ζημιά, η ποινή θα ήταν πάλι 17.400 ;

-άντε με το καλό και στο καινούργιο της γήπεδο η Λάρισσα.

να μην το ξεχάσω… μαλακία το συγκεκριμένο σύστημα μα τα play off.

Jun 7, 2007

Της Πέμπτης

-σχετικά με την εθνική ομάδα, δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο τεχνικό σχόλιο ή κάποια κριτική εκ του ασφαλούς αλλά να πω κάτι που το συνειδητοποίησα χθες το βράδυ όταν έβλεπα τον αγώνα.

Λέμε ότι, αυτό που έχει σημασία είναι να παίρνεις τους βαθμούς, γιατί αυτό είναι που μένει στο τέλος και ότι αν θα πάμε (που είναι σχεδόν σίγουρο) στο EURO, κανένας τότε δεν θα θυμάται, πόσο τυχεροί ήμασταν χθες και πόσο καλά ή άσχημα παίξαμε γιατί πολύ απλά, θα ήμαστε παρόν στην γιορτή και αυτό είναι που μετράει.

Και βέβαια η παραπάνω τοποθέτηση είναι λογικά αποδεχτή, αφού κανένας δεν θα προτιμούσε ένα 5-0 επί της Μολδαβίας ή ακόμα και ένα διπλό μέσα στην Τουρκία, με αντάλλαγμα την μη πρόκριση στα τελικά του EURO.

Αλλά ο προβληματισμός που δημιουργείται είναι ο εξής :

Αν δεν σε ενδιαφέρει να παίξεις καλά στα προκριματικά μιας διοργάνωσης, γιατί αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η ουσία, που είναι οι βαθμοί, αν δεν σε ενδιαφέρει να παίξεις καλά στα φιλικά γιατί εκεί υποτίθεται ότι πειραματίζεσαι με νέα σχήματα και δοκιμάζεις νέους παίχτες ή ψήνεις νέους παίχτες (που ούτε αυτό γίνεται με την εθνική μας), τότε πότε θα παίξεις λίγο μπάλα ; όταν προκριθείς στο EURO ;

Άντε να δεχθώ, ότι στα τελικά θα θελήσεις να παίξεις… πως όμως μπορεί να γίνει αυτό, αφού η ομάδα δεν είναι μαθημένη να παίζει ;

Με αυτή τη λογική καμιά ομάδα στην Ευρώπη, είτε είναι εθνική ομάδα, είτε σύλλογος, δεν πρέπει να παίζει μπάλα ποτέ, γιατί όλα τα παιχνίδια είναι κρίσιμα.

Έτσι, δεν θα έπρεπε να δούμε ποτέ τη Μπαρτσελόνα, τη Μίλαν, τη Μάντσεστερ, τη Ρεάλ, τη Λιβερπούλ και όλες αυτές τις ομάδες των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, να παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο και να χαιρόμαστε με αυτό που βλέπουμε κάθε χρόνο στο Champions League, γιατί θα είχαν κάθε λόγο να σου πουν κάτσε ρε φίλε τη μπάλα και μαλακίες μου λες, εγώ πρέπει να βγάλω τα εκατομμύρια που επένδυσα, αν θες μπάλα πήγαινε αλλού. Δεν το κάνουν όμως αυτό … γιατί ;

Ας μην κρυβόμαστε λοιπόν πίσω από το δάχτυλο μας.

Τα παιχνίδια αυτά, με ομάδες όπως η Μολδαβία, η Ουγγαρία, η Μάλτα και όλες αυτές, είναι τα παιχνίδια που πρέπει να παίρνεις τους βαθμούς παίζοντας μπάλα. Έτσι δείχνεις ότι σέβεσαι και τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο για να σε στηρίξει, αλλά πολύ περισσότερο σέβεσαι το εαυτό σου σαν ομάδα.

Αυτό λοιπόν που συνειδητοποίησα χθες το βράδυ, είναι ότι τα παιχνίδια της εθνικής έχουν πάψει εδώ και πολύ καιρό να είναι “παιχνίδια”.

Να χαίρεσαι δηλαδή με αυτό που βλέπεις, ασχέτως αποτελέσματος. Να λαχταράς να βραδιάσει για να δεις μπάλα, να μην θέλεις να πας για κατούρημα.

Δεν έχει να κάνει με το σκορ… θυμάστε το τελικό του Champions League, Γιουβέντους – Μίλαν ; ένα 0-0 ήταν σε 120 λεπτά παιχνιδιού αλλά δε χόρταινες να το βλέπεις.

Το ποδόσφαιρο, εκτός των άλλων, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι και παιχνίδι. Υπάρχει κανένας φίλαθλος που να διασκέδασε χθες με αυτό που είδε, παρόλο που στο τέλος είχε αίσιο και δραματικό τέλος ;

Το χειρότερο όμως όλων είναι, ότι δεν το χαίρονται αυτό που κάνουν, ούτε οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές και αυτό το μεταφέρουν και στον κόσμο.

Είδε κανείς χθες, κανέναν παίχτη να χαίρεται που παίζει ; να διασκεδάζει ;

Είδε κανείς κάποια προσπάθεια (και ας μην πιάσει), να κάνουν κάτι φαντεζί για να ξεσηκώσουν τον κόσμο ; κάποια προσωπική ενέργεια ; έναν ωραίο συνδυασμό ; ένα ωραίο σουτ ;

Εδώ τάβλι παίζεις και κάποια στιγμή θα ρίξεις τα ζάρια κάτω από τα πόδια ή από ψηλά, για να χαβαλεδιάσεις ή για να σπάσεις την μονοτονία.

Το μόνο που έβλεπες χθες ήταν σφιγμένα πρόσωπα και ποδοσφαιρική μιζέρια από τις προθέσεις των ποδοσφαιριστών και το αποτέλεσμα αυτών.

Η εθνική ομάδα, μας έχει κάνει να χάσουμε την χαρά και το ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο και το μόνο που να μας ενδιαφέρει να είναι πως θα κερδίσουμε, ασχέτως τον τρόπο, για να αποδεικνύουμε κάθε φορά ότι δεν είμαστε ο λαός της σφαλιάρας.

Jun 6, 2007

Της Τετάρτης

-λοιπόν… σήμερα θα έχουμε διαγωνισμό και ο διαγωνισμός θα αφορά την εθνική μας ομάδα και θα είναι ένας συνδυασμός δυο ερωτήσεων.

Οι ερωτήσεις είναι η εξής :
«Πόσοι παίχτες θα χρησιμοποιηθούν σήμερα, σε άσχετη γι’ αυτούς θέση ;»
και
«Θα ξεκινήσει σαν βασικός ο Άγγελος Χαριστέας ;»

Απαντάτε λοιπόν με γραπτό μήνυμα, γράφεται εντός με λατινικούς η ελληνικούς χαρακτήρες, αφήνετε και δεν γράφεται κενό, γράφετε την απάντηση σας, για παράδειγμα «1 ναι», και αποστέλλετε την απάντηση σας στο 1010. (αριθμός είναι εμπνευσμένος από τα 1-0 της εθνικής μας).

Οι νικητές θα μπουν σε κλήρωση για να κερδίσουν τα εξής δώρα :

-πέντε πίτσες 4χ4 από την pizza fan.
-τέσσερα γαλακτομπούρεκα από το “Κοσμικόν”.
-τρία δίλεπτα DVD, με τις καλύτερες στιγμές του Τόργκελε.
-δύο βιβλία του Μανώλη Παραγκάκη, «60 χρόνια Γ’ Εθνική», και τέλος
-ένα Σαββατοκύριακο στην εξωτική και ιστορική Σαλαμίνα με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Οι τυχεροί θα διαβάσουν τα ονόματα τους στο blog, έπειτα από την κλήρωση που θα γίνει στις 15 Αυγούστου, στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά παρουσία του Ότο Ρεχάγκελ.

Jun 5, 2007

Της Τρίτης

-ένα σχόλιο για τα διαρκείας της ΑΕΚ.
Άκουσα τις τιμές των εισιτηρίων και πραγματικά ζήλεψα τον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα ο Ντέμης.
Έχει εισιτήρια για όλες τις τσέπες και έχει καταλάβει ότι απευθύνεται σε Έλληνες φιλάθλους-οπαδούς και όχι σε Άγγλους ή Γερμανούς.

Οι τιμές που άκουσα, ξεκινάνε στην πλειοψηφία τους, από τα 130 ευρώ ως τα 270 ευρώ.
Έχει έκπτωση στις τιμές, για αυτούς που είχαν διαρκείας τα προηγούμενα 3 χρόνια, δείχνοντας έτσι ότι τους εκτιμά και τους σέβεται και ότι δεν περνά απαρατήρητη από τη διοίκηση η “προσφορά” τους.
Έχει φθηνές τιμές για την επαρχία, 130 ευρώ αν δεν κάνω λάθος, αφού σέβεται το κόπο και τα έξοδα που θα κάνουν οι άνθρωποι για να έρθουν στην Αθήνα και δεν τους επιβαρύνει παραπάνω δείχνοντας τους ότι τους θέλει και αυτούς κοντά στην ομάδα.
Έχει οικογενειακά εισιτήρια, φοιτητικά εισιτήρια και όλα αυτά σε πολύ προσιτές τιμές.

Όλη αυτή η διαχείριση, δείχνει ότι ο Ντέμης θέλει όλο τον κόσμο κοντά στην ομάδα και όχι μόνο κάποιους, επιλεκτικά.

Και βέβαια προσδοκά στο κέρδος αλλά από πολλούς, παίρνοντας τους λίγα και όχι από λίγους, παίρνοντας τους πολλά.

Και βέβαια όλο αυτό γίνεται, για αυξήσει η ΑΕΚ τα έσοδα της.
Δεν το κάνει γιατί είναι καλό παιδί ή καλός χριστιανός, αλλά το κάνει με τον σωστό τρόπο και όπως πρέπει να γίνεται σε μια σοβαρή επιχείρηση.

Θέλει να κάνει την ΑΕΚ εύκολα προσιτή και στον ΑΕΚτζή, αλλά και στον ουδέτερο φίλαθλο που θέλει να πάρει το παιδί στο γήπεδο ή να πάει γιατί του αρέσει η μπάλα.

Και γενικά δείχνει ότι έχει σκεφτεί τον απλό Έλληνα φίλαθλο ή οπαδό και τις πραγματικές οικονομικές του δυνατότητες, χωρίς να εκμεταλλεύεται την αγάπη του για την ομάδα. Κάθε καλοπροαίρετος οπαδός μπορεί να το διαπιστώσει αυτό.

Αυτή βέβαια την δυνατότητα, του την δίνει και το αχανές ΟΑΚΑ και αυτός πιστεύω είναι και ο λόγος που θέλει να χτίσει μεγάλο γήπεδο και όχι μόνο η δύσκολη αποπληρωμή της χρηματοδότησης ενός μικρού γηπέδου.

Δυστυχώς όμως τίποτα από τα παραπάνω δεν δείχνει τουλάχιστον να θέλει ο δικός μας πρόεδρος, αφού πάντα θα υπάρχουν άρρωστοι γαύροι οι οποίοι θα πληρώνουν το φθηνότερο διαρκείας 450-500 ευρώ μέσω συνδέσμου και μετρητά !!!

Το να κανονίσεις να δεις τον Ολυμπιακό έχει καταντήσει σαν να κανονίζεις διακοπές και όπως πάει σε λίγο θα στοιχίζει και το ίδιο, ειδικά αν θελήσεις να πάρεις και παιδία σου μαζί.

Jun 4, 2007

Της Δευτέρας

-όσο αφορά το μπάσκετ, αν δούμε και τα πέντε παιχνίδια στο σύνολο τους, θα διαπιστώσουμε ότι ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος του Άρη και πήρε την πρόκριση δίκαια.
Και μόνο το γεγονός ότι τα δύο από τα τρία παιχνίδια στο Αλεξάνδριο, κρίθηκαν στις λεπτομέρειες ενώ στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός κέρδιζε εύκολα, νομίζω ότι φτάνει.

-η εθνική χωρίς να εντυπωσιάζει, σχεδόν προκρίθηκε αφού οι Τούρκοι έκαναν το θαύμα τους.
Εμένα πάντως δεν μου άρεσε όπως έπαιξε και με το δεδομένο ότι είχε αντίπαλο μια τελείως αδύναμη ομάδα. Τώρα αν έπαιξε πιο “διακριτικά” για να είναι και αυτοί πιο “διακριτικοί“ όταν παίξουμε στην Ουγγαρία, πάω πάσο.

-ο Ρεχάγκελ δεν αντιλαμβάνεται ότι κάνει κακό στον Χριστέα ;

-προσωπικά κανένα ξενέρωμα με την απόσυρση της προσφοράς για τον Τουντζάι.
Το ξενέρωμα το δικό μου, έχει να κάνει με τον τρόπο που χειρίζεται επικοινωνιακά η ομάδα τις μεταγραφές.

-κυκλοφόρησαν τα νέα διαρκείας της ΑΕΚ!
Βοηθήστε την ομάδα, που σπρώχνεται όσο πάει από τον τύπο, αγοράζοντας κι εσείς ένα εισιτήριο διαρκείας.

-πολλά συγχαρητήρια και στον Λούη Τσάτουμα για το απίστευτό 8,66.
Άντε και στο Πεκίνο, έξω από το σκάμμα…

Jun 3, 2007

Της Κυριακής

-καλή η εθνική χθες, αλλά για ένα ημίχρονο μόνο.
Αφού σε λίγες μέρες ξαναπαίζεις, παίξε και λίγο μπάλα για να φέρεις κόσμο στο γήπεδο, αφού το παιχνίδι γίνεται μεσοβδόμαδα.

-καλός και στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός.
Περίεργο αλλά ήταν σοβαρός και ψύχραιμος καθ’ όλη τη του παιχνιδιού, ακόμα και όταν έχασε το προβάδισμα στο τρίτο δεκάλεπτο.