Jun 9, 2007

Του Σαββάτου

-βασικά θέλω όλα τα παιχνίδια των τελικών του μπάσκετ, να γίνουν με κόσμο και στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ.
Αλλά από ‘κει και πέρα μην τρελαθούμε και τελείως.
Ο Ολυμπιακός κατά τη διάρκεια της χρονιάς έπαιξε χωρίς κόσμο γιατί ακούγονταν υβριστικά συνθήματα, έπαιξε χωρίς κόσμο γιατί έπεσαν αντικείμενα στον αγωνιστικό και μόνο για την στάχτη που έπεφτε από τα τσιγάρα δεν τιμωρήθηκε.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι γενικά ο Ολυμπιακός τιμωρείται πολλές φορές απολύτως δίκαια αλλά και πολλές φορές για ψήλου πήδημα και πολύ χαλαρά μάλιστα.

Χθες είχαμε δυο αποφάσεις…

Στην μια τιμωρήθηκε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Δανίας, για έναν φίλαθλο που μπήκε στο γήπεδο και προσπάθησε να επιτεθεί στο διαιτητή στο 89ο λεπτό, του αγώνα με τη Σουηδία.
Και στη άλλη ένας φίλαθλος του Παναθηναϊκού άνοιξε το κεφάλι του μάνατζερ του Ολυμπιακού με ένα κέρμα στο τέλος του αγώνα.

Και στις δύο περιπτώσεις, το γενικότερο κλίμα στην κερκίδα ήταν υποδειγματικό και κόσμιο.

Οι ποινές για τις δυο αυτές περιπτώσεις ;

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εκτός από το ότι κατοχύρωσε τον αγώνα, όπως αναμενόταν, στη Σουηδία με 3-0, επέβαλε πρόστιμο ύψους 61.000 ευρώ στους Δανούς, που παράλληλα υποχρεώνονται να δώσουν τα τέσσερα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους για την προκριματική φάση σε έδρα που θα βρίσκεται 250 χιλιόμετρα μακριά από την Κοπεγχάγη.

Και στην άλλη…

Με πρόστιμο ύψους 17.400 ευρώ και δύο επιπλήξεις για το κέρμα που χτύπησε τον Σταύρο Ελληνιάδη αλλά και για τα υβριστικά συνθήματα, τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή ο Παναθηναϊκός.

Και στις δύο περιπτώσεις ΈΝΑΣ ήταν ο μαλάκας.

Καλό λοιπόν θα ήταν, οι δημοσιογράφοι να κάνουν την πάπια και να μην παίζουν με τη νοημοσύνη μας.

Για το μπάσκετ καλό είναι να παίξει με κόσμο ο Παναθηναϊκός, αλλά μην κάνουμε και το άσπρο μαύρο. Αν την Κυριακή βρεθεί άλλος ένας μαλάκας Ολυμπιακός και ανοίξει το κεφάλι του Ιτούδη τι θα γίνει ;

Αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία για δείξουν, ότι μέσα σε ένα γενικότερο καλό κλίμα, τη μαλακιά ακόμα και του ενός, θα την πληρώνει η ομάδα.

Έτσι οι διοικήσεις θα αναγκαστούν να σφίξουν τα λουριά “του υπέροχου κόσμου τους” για να μην επαναληφθεί αυτό ξανά και στο καπάκι να έτρεχε και το μαλάκα στα δικαστήρια, για διαφυγόντα κέρδη. Θα σου έλεγα εγώ μετά όταν θα έβγαινε το μπουγιουρντί, αν θα ξαναπετούσε κανείς τίποτα στο γήπεδο.

Αλλά χθες δυστυχώς αντί να πάει στο δικαστήριο ο μαλάκας, πήγε ο πρόεδρος για να κλαφτεί και να καλύψει την μαλακία του μαλάκα.

Γι’ αυτό λοιπόν λέω, ας το αφήσουν να περάσει στο ντούκου και μην αγωνιούν να μας πείσουν ότι ήταν σωστή η απόφαση.

Άιντε μπράβο…

No comments: